16 Şubat 2013 Cumartesi

HZ. MUHAMMED'İN SON ANLARI VE SON SÖZLERİ


Hz. Muhammed'in son anları ve son sözleri
Vefatına çok az zaman kala,göz nurun kızı Hz. Fatıma’yı çağırdı ve kulağına bir şeyler söyledi. Hz.Fatıma’nın önce çok üzüldüğünü sonrada sevindiği görüldü.

Hikmeti sorulduğunda “Babam yakında vefat edeceğini söylediğinde üzüldüm,fakat benim yanına ilk sen geleceksin dediğinde sevindim.” diye cevap verdi.
Nitekim Hz.Fatıma Peygamber Efendimizden 6 ay sonra vefat etti.

Peygamber Efendimiz vefat etmeden az önce eşi Hz.Ayşe’nin dizine uzandı ve mübarek başını Hz.Ayşe’nin çenesi ve göğsü arasına yasladı. Misvak istedi. 

Takatsız olmasına rağmen,inci tanesi gibi olan dişlerini temizledi. Rabbinin huzuruna tertemiz gitmek istiyordu.Peygamber Efendimiz son sözleri ise…
Namaza dikkat edilmesini, kadın haklarına, idare altındakilere iyi muamele edilmesine, emanetlerin yerine ulaştırılmasını istedi.Son cümlelerini tamamladıktan sonra, bir ara kapı çaldı.Gelen Hz.Cebrail idi. 
Selam verdi. Peygamberlik görevinin sona erdiğini söyledi. Ardından kapıda bekleyen bir misafir daha olduğunu ve eğer izin verirse ancak girebileceğini söyledi.
Hz.Peygamber “O kim” diye sordu. Hz.Cebrail “Ölüm meleği Azrail” dedi. Hz.Peygamber “Gelebilir ben hazırım” cevabını verdi.Şahadet parmağını yukarı kaldırdı “Yüce dosta “gittiğini söyleyerek ruhunu teslim etti.
Hz.Ayşe seslendi, cevap alamadı. Hz.Peygamberin mübarek gözünden bir damla yaşın yanağına süzüldüğünü gördü.

Hiç yorum yok: